bus auto fiets
Menu

Jouw hypotheek helder

Bij een bank of hypotheekadviseur naar keuze kun je een financiële check aanvragen. Zo weet je wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek én kun je dit ook aantonen zodra jij je inschrijft op wellicht jouw nieuwe droomwoning!

Vooraf zekerheid

met een financiële check

Wil jij weten tot welk bedrag jij een woning kunt kopen? Wij adviseren je om een financiële check aan te vragen, zodat je vooraf weet wat je jouw mogelijkheden zijn. Bij de start verkoop kun je de financiële check uploaden bij jouw inschrijving. Dit kan je kansen vergroten bij de woningtoewijzing, want je toont aan dat je de woning(en) waarop jij je inschrijft écht kunt aankopen.

Een voorbeeld van een financiële check is de Financieringsbelofte van LIV Hypotheken & Verzekeringen. Op basis van je persoonlijke situatie krijg je kosteloos een helder beeld van jouw financiële mogelijkheden. LIV Hypotheken & Verzekeringen kent het project Wonen op de Set - Take 3 goed en is gespecialiseerd in nieuwbouwhypotheken, zodat ze jou uitstekend kunnen adviseren!

Meer over 

LIV Hypotheken

Aankoop uit eigen vermogen

Kun je de woning waarop je inschrijft uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je hieronder de verklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden, invullen en uploaden bij je inschrijving zodra de verkoop start.

Goed om te weten: heb je ingeschreven met een verklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ en ga je uiteindelijk over tot aankoop van een woning, dan vervalt de ontbindende voorwaarde ‘voorbehoud financiering’ in de aannemingsovereenkomst.

LIV Hypotheken Teamfoto

Financiële stappen bij nieuwbouw

We proberen de verwachte woningprijzen van Wonen op de Set - Take 3 ruim vóór de start verkoop te delen. Zo kun je alvast bekijken of de woning(en) van jouw voorkeur binnen budget liggen. Dit kan met een financiele check zoals hierboven beschreven of online zoals via deze rekentools van LIV Hypotheken & Verzekeringen.

Ga je over tot aankoop van een nieuwbouwwoning, dan heb je doorgaans 2 adviesgesprekken bij je hypotheekadviseur over de financiering:

  • Oriënterend gesprek. Is er een woning aan jou toegewezen? Dan heb je een oriënterend gesprek voordat je de woning definitief koopt. Zo krijg je inzicht in de mogelijkheden en details van de aankoop;
  • Officiële hypotheekaanvraag. Heb je de woning gekocht en de koopovereenkomst ondertekend, dan wordt in dit gesprek alles in orde gemaakt en kies je de gewenste hypotheekvorm en looptijd.

Klik hieronder om bij LIV Hypotheken & Verzekeringen een hypotheekgesprek of Financieringsbelofte aan te vragen.

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je regelmatig een update ontvangen over dit project? Schrijf je dan nu in en ontvang als eerste bericht!

Blijf op de hoogte