bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Laatste ontwikkelingen rondom Wonen op de Set

20 september 2018

Vorige week hebben we op basis van de eerste schetsen van de woningen van Wonen op de Set een vooroverleg gehad met het Ruimtelijke Kwaliteitsteam (RKT*). Het RKT adviseert de Commissie Beeldkwaliteit van de gemeente Nijmegen rondom de definitieve aanvraag van de omgevingsvergunning, zodat dit proces uiteindelijk vlot verloopt. En we hebben goed nieuws! We mogen verder met de ontwikkeling van het project. Wat betekent dit voor de planning en waar ligt nieuwbouwproject Wonen op de Set precies?

De locatie
Het nieuwbouwproject Wonen op de Set ligt in de wijk Zuiderveld. Deze wijk ligt ten noorden van de Keizer Hendrik VI-singel. In de directe omgeving ligt de nieuwe wijk Grote Boel en de al gerealiseerde wijken De Boomgaard, De Elten en Het Nijland.

Het nieuwbouwproject Wonen op de Set is opgedeeld in twee locaties; take 1 en take 2. De omgevingsvergunning waar wij naar refereren in de inleiding en op de locatiekaart heet take 1. Take 1 ligt aan de kant van de Griftdijk tegenover voetbalvereniging OSC en autobedrijf Frank Pluym (zie de zwarte stip op de locatiekaart).

De ontwikkeling van take 2 volgt in een later stadium.

De planning 
De architect legt momenteel de laatste hand aan de schetsen van de woningen van Wonen op de Set take 1. We hopen je snel de eerste impressies van de woningen te kunnen laten zien. Zodra ze klaar zijn, zullen we ze op deze website plaatsen. Het is momenteel nog te vroeg in het proces om al een gerichte datum af te geven over de exacte start van de verkoop. Maar de verwachting is dat de woningen van Wonen op de Set take 1 in kwartaal één van 2019 in verkoop zullen gaan.

Deze data zijn uiteraard onder voorbehoud van bijvoorbeeld een succesvolle ‘voorpremière’ bij de gemeente Nijmegen.

Wil je niets missen over de laatste stand van zaken rondom het nieuwbouwprojet Wonen op de Set? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

*De advisering bij strategische, complexe en omvangrijke projecten kan voorbereid worden door afzonderlijke Ruimtelijke Kwaliteitsteams (RKT), die het proces vanaf het initiatief en de eerste schetsen begeleiden tot aan de formele aanvraag.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe