bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Wonen op de Set - Take 3: update vanaf de bouwplaats

5 juni 2024

In dit bericht geven we een update over de bouwwerkzaamheden bij fase 1 en 2 van Wonen op de Set – Take 3!

Fase 1 van Wonen op de Set – Take 3

Stand van de bouw
De funderingen van de woningen zijn klaar. Bij de eerste woningen is het leidingwerk tussen de funderingsbalken aangebracht, de riolering is aangesloten op het openbaar riool en er wordt grond aangevuld rond de funderingen.

Opbouw van het casco
Halverwege mei is gestart met de montage van de eerste betoncasco’s van de eerste woningen. Er is begonnen met het leggen van de begane grondvloeren waaraan het leidingwerk tussen de funderingsbalken wordt opgehangen. Vervolgens worden de wanden op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping gelegd.

Doordat er met geprefabriceerde onderdelen wordt gewerkt, kan er veel sneller gebouwd worden. Ook hoeft er niet meer gewacht te worden tot de vloer volledig uitgehard is, voordat deze (volledig) belast kan worden. Een groot voordeel dus! Hieronder zie je enkele beelden van de bouwplaats.

Prognose oplevering
Alles verloopt vooralsnog volgens planning. Daarom is de prognose op dit moment nog steeds dat de opleveringen van de eerste woningen vanaf het eerste kwartaal 2025 plaats zullen vinden.


Fase 2 van Wonen op de Set – Take 3

Actuele stand van zaken
Wij zijn verheugd aan te kunnen geven dat alle woningen in het project verkocht zijn! De omgevingsvergunning is bij de gemeente Nijmegen ingediend, verleend en onherroepelijk geworden. Dat wil zeggen dat de gemeente toestemming heeft gegeven om met de bouw van de woningen van start te gaan.

Start bouw
De afgelopen periode is het projectteam druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor de start bouw. Denk aan de aanleg van bouwstroom en watervoorziening, het plaatsen van bouwketen en bouwhekken. Inmiddels is gestart met het grondwerk en met het heien.

De start van de bouw is altijd een bijzonder moment. Daarom vieren we dit met de toekomstige bewoners tijdens een start bouw moment op 4 juli.